0

Lezing ds. J.R. Visser op 26 maart in de Vijverhoeve

Geplaatst op april 4th, 2015

Op donderdag 26 maart hebben ongeveer 300 aanwezigen in de Vijverhoeve in Zwolle geluisterd naar een leerzame en opbouwende lezing van ds. J.R. Visser.

Onder het thema: ‘GEESTELIJKE LEIDING IN DE PREDIKING’ besprak ds. Visser de volgende punten

  1. Geestelijk leiding in de prediking vraagt om een prediking met gezag.
  2. Geestelijke leiding in de prediking vraagt om een eigentijdse prediking!
  3. Geestelijke leiding in de prediking vraagt om volle aandacht voor de Drie-enige God en Zijn werk.
  4. Geestelijke leiding in de prediking vraagt om een prediking die onderscheidenlijk is.
  5. Geestelijke leiding geven in de prediking vraagt om ontzag voor de HERE en het met je hart aanvaarden van de Bijbel als het gezaghebbende woord van God. Dat vraagt om een prediker die authentiek is. Iemand bij wie het Woord dat hij verkondigt eerst door hem gegaan is.
  6. Geestelijke leiding in de prediking vraagt in onze tijd om veel aandacht voor ethiek.

Helaas is de geluidopname mislukt zodat deze niet via de site van de studiegroep te beluisteren is. Ds. Visser heeft ongeveer de zelfde lezing gehouden op 8 april in Dronten. Die opname kunt u wel beluisteren (mp3).

De avond is door het overgrote deel van de bezoekers als positief ervaren. De avond zal een vervolg krijgen middels gespreksavonden zodat verder gesproken kan worden over de vele concrete vragen die er leven. De gespreksavonden in enkele plaatsen rond Zwolle worden georganiseerd door de Werkgroep kerkelijke ontwikkelingen Kop van Overijssel (WKO).  De Studiegroep Midden Nederland (SMN) belegt de komende tijd gespreksavonden in Harderwijk, Ede, Apeldoorn en Enschede. Heeft u belangstelling voor deze avonden of zou u graag meer informatie willen ontvangen, dan kan dat via contact.