0

Kerkelijke eenheid en het kruis

Geplaatst op november 28th, 2016

Op D.V. vrijdagavond 2 december komt ds. Lourens Heres in Assen onder deze titel, op uitnodiging van de Stichting Gereformeerd Maandblad, een lezing houden.

Kerkelijke eenheid is een actueel onderwerp. Denk maar aan de Nationale Synode en de discussie die de afgelopen maanden bijvoorbeeld in het Reformatorisch Dagblad werd gevoerd over kanselruil in reformatorische kerken. Het is ook een onderwerp dat staat in de spanning tussen wat wij geloven (één heilige, algemene en apostolische kerk) en wat wij zien (kerkelijke verdeeldheid).

Meer dan genoeg reden om daarover na te denken. Maar we willen dat wel consequent doen vanaf de voet van het kruis. Juist omdat het kruis van Christus onze enige toevlucht moet zijn in de bovengenoemde spanning. Juist omdat het kruis van Christus midden in de concrete werkelijkheid van deze wereld heeft gestaan en actueel blijft tot op de jongste dag.  

Ds. L. Heres

De avond begint om 20.00 uur in het kerkgebouw van de NAK (Prins Hendrikstraat 1B, 9401 KS Assen)

Vanaf 19.30 uur bent u welkom.

stichting@gereformeerdmaandblad.nl

www.gereformeerdmaandblad.nl